Asunnon irtisanominen

Vuokrasopimuksen irtisanominen pähkinänkuoressa

Joskus elämä kuljettaa, ja maisemat vaihtuvat. Asunnon irtisanominen kannattaa kuitenkin tehdä hyvissä ajoin. Asunnon irtisanominen on aina tehtävä kirjallisesti. Irtisanomisaika on yksi kalenterikuukausi. Irtisanomisaika lasketaan alkavaksi sen kalenterikuukauden viimeisestä päivästä, jona irtisanomisilmoitus on toimitettu vuokranantajalle. Esimerkiksi helmikuun 14. päivä irtisanottu asunto on tällöin hallinnassasi maaliskuun loppuun saakka.

Irtisanomisen voit suorittaa henkilökohtaisesti toimistollamme tai lähettää ilmoituksen kirjallisena esimerkiksi postitse. Jos vuokrasopimus on tehty useamman vuokralaisen nimiin, tulee kaikkien osapuolten irtisanoa sopimus. Jos vuokralaisista vain osa on lähdössä asunnosta, tulee hänen irtisanoa asunto omalta osaltaan. Muutoin vastuu vuokranmaksusta ja asunnosta jatkuu kaikilla vuokrasopimuksessa mainituilla vuokraajaosapuolilla.

Kirjallisen irtisanomislomakkeen löydät tästä linkistä:

Irtisanomislomake

Poismuuttajan muistilista

Kun lähdön hetki asunnosta lopulta on käsillä, on usein muistettavana lähes tuhat ja yksi asiaa. Olemme koonneet sinulle kätevän muistilistamuotoisen ohjeen asunnon luovuttamista  varten. Merkitse tehdyt työt ruksilla, seuraa edistymistäsi ja ennen kuin huomaatkaan ovat tavarasi jo uudessa osoitteessa!

Kuulisimme mielellämme palautetta, miltä asumisesi on meillä tuntunut, ja olisimmeko voineet tehdä jotakin paremmin. Olemme kiinnostuneita kuulemaan myös, miksi olet muuttamassa poisToimitamme sinulle vuokrasopimuksesi päättymisen jälkeen sähköpostitse linkin vapaaehtoiseen, lyhyeen kyselyyn toimintaamme ja poismuuttoosi liittyen. Toimitamme kyselyn siihen sähköpostiosoitteeseen, joka on ilmoitettu tietoomme asumisesi aikana tai irtisanomisilmoituksesi yhteydessä. Kaikki palaute – ruusut tai risut – on meille tärkeää toimintamme kehittämiseksi.